Категория

Здрава коса през лятото - как да го постигнем?

landscape-1498568984-model-hair-tousle-summer
Косата, независимо дали дълга или къса, изглежда добре тогава, когато е бляскава и поддържана. Грижата за нея през лятото не трябва да се подценява. Много са причините, заради които перфектният ѝ вид през лятото е подложен на изпитание (слънчевите лъчи, хлора в басейните и морската вода). Затова е добре да й отделяме по-голямо внимание, особено по време на традиционната за сезона почивка, когато е най-уязвима.

Ето няколко полезни съвета как да запазим здравето на косата  си в горещите летни дни.

1. Задължително подхранване и хидратация

Ако искате да поддържате хидратирана, бляскава и еластична коса, трябва да обръщате внимание и на кожата на главата. Най-добре е да се използват продукти, в които се съдържат протеини и аминокиселини, които заздравяват косата, а освен това я защитават.Shampoo-With-Care

2.  Поддържайте косата си чиста

Можете да я миете по-често отколкото през останалото време от годината, тъй като през горещините скалпът се поти повече. Но да бъде измита не е достатъчно – от съществено значение е с какви продукти миете косата си. В никакъв случай не използвайте шампоани, които я изсушават. Потърсете продукти с балансирано рН, които ще възстановят естествения ѝ киселинен баланс и ще я направят безупречна.

3.  Защита по време на плаж

При посещение на басейна или плажа не забравяйте продуктите с ултравиолетова защита.

Независимо дали имате тъмна или светла коса, дали я боядисвате или е с естествения си цвят, през летния сезон трябва да използвате продукти, които да я предпазват от слънчевите лъчи. Предлагат се достатъчно спрейове за коса, които ще могат да я предпазят не само от солената или хлорирана вода, но и от силното слънце, което я изсушава и изтощава краищата й. Задължително е след като сте приключили с плажа да измиете косата си с подхранващ шампоан и да нанесете подходяща маска за пълна хидратация и защита.

За да бъде вашата коса безупречна и здрава , продуктите със слънцезащитен фактор трябва да съдържат: витамини F и Е , хитозан (забавящ процесана стареене на косъма), протеини на пшеница и сладък бадем, които имат подхранващи и възстановяващи свойства.

4. По-внимателно сушене

Сушенето на косата през лятото трябва да бъде по-внимателно и максимално щадящо косъма. Ако температурата е много висока, той бързо ще изсъхне, но и ще се накъса. Затова е добре да използвате по-качествени сешоари, които свеждат увреждането на косата до минимум.

5.  Здравословно хранене

Здравословното хранене е чудесен начин за поддържане на здрава коса през лятото. Препоръчително е да ядете много плодове и зеленчуци, богати на омега-3 мастни киселини. Те запазват мекотата и блясъка на косата.

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?